Er zit leven in Wulpdal: palen voor eerste huisjes gaan de grond in


18 juni 2021

GORISHOEK – Er zit leven in de lap grond die al decennia bedoeld wordt als er gepraat wordt over vakantiepark Wulpdal. Want ‘eindelijk, eindelijk, eindelijk’, zoals hij het zelf zei, kon wethouder Frank Hommel met een druk op de knop de eerste paal slaan.

Hommel weet waar hij het over heeft. Hij tekende zelf nota bene 35 jaar geleden(!) nog een plafondtekening voor een multifunctioneel gebouw dat op Wulpdal moest verrijzen. Maar pas zomer 2021 ziet hij met een lach aan dat er gebouwd gaat worden.

145 vakantiehuisjes
Over een paar jaar moeten er 145 vakantiehuisjes staan, zegt Luc de Nijs van Bouwgroep De Nijs-Soffers. De bouw van de eerste 21 is begonnen, de vergunningaanvraag voor de volgende 24 gaat nog deze maand de deur uit, zegt De Nijs. ,,Pasen volgend jaar, moeten ze klaar zijn voor de verhuur.” De jaren daarna bouwen ze gestaag verder, jaarlijks zo’n veertig tot vijftig. Tot het eindtotaal bereikt is.

Twee modelwoningen, midden in wat nu nog grasvlakte is, staan alweer een tijd eenzaam te wachten. Een centrumgebouw, met receptie en restaurant, zal er overigens niet komen. Wat dat betreft is een wisselwerking met het op de dijk gelegen brasserie De Zeester gevonden. Daarin komt de receptie voor Wulpdal. Gasten die een huisje huren melden zich dus eerst dáár, voor ze het park aan de zuidzijde betreden.

Geen massatoerisme
Begin dit jaar werd bekend dat Wulpdal zijn christelijke stempel afschudde. Dat bleek niet goed te verkopen. Makelaar Cees Prins vermoedt dat de doelgroep daardoor ook te beperkt werd. In het nieuwe concept zijn Duitsers een belangrijke doelgroep. ,,En er is hier geen massatoerisme. Dat kan een belangrijk argument zijn om hier een huisje te kopen.” Net als Hommel en De Nijs is hij blij met de ontwikkelingen. ,,De negatieve spiraal is gekanteld. Er is reuring, dat merken we ook aan de reacties.”

Bron: http://www.bndestem.nl/tholen/er-zit-leven-in-wulpdal-palen-voor-eerste-huisjes-gaan-de-grond-in~a799a2b9/